Musiikkiteatteri-ryhmä

Tule sellaisena kuin olet.

Musiikkiteatteri-ryhmä

 

Taide on asenne

Lyseon Musiikkiteatteriryhmä tarjoaa mahdollisuuden syventyä musiikin, teatterin ja kuvataiteen opintoihin. Musiikkiteatteria opiskellaan yhdessä ja erikseen, ainerajat ylittäen, taiteen raja-aitoja kaataen, joskus perinteitä noudattaen ja välillä luovasti kokeillen. Vaikka ryhmän nimenä on Musiikkiteatteri, sen puitteissa voi opiskella monenlaista eri taiteenaloihin liittyvää, esimerkiksi graafista suunnittelua, valokuvausta, lavastusta ja pukusuunnittelua, yhtyelaulua, kuorolaulua, bändisoittoa ja etnomusiikkia, puheteatteria, improvisaatiota, teatterin historiaa ja tanssia. Oppisisällöt perustuvat opetussuunnitelmaan mutta näkökulma valikoituu sen mukaan, mitä halutaan tehdä yhdessä. Opiskelijat osallistuvat projektien sisältöjen suunnitteluun, ja erilaiset tapahtumat, esiintymiset ja tilaisuudet koululla ja koulun ulkopuolella rytmittävät lukioarkea. Musiikkiteatterin opetus ei jää koulun seinien sisälle! 

 

Musiikkiteatteri-linja

 

Hakeminen musiikkiteatterilinjalle

 

Linjasta kiinnostuneet valitsevat hakukohteeksi yleislinjan ja merkitsevät musiikkiteatterilinjan ainevalintakorttiin. 

Lisätietoja Lappeenrannan Lyseon lukion taiteiden kannatusyhdistys ry Pönkä

 

Levottomat

Lyseon lukion lauluyhtye Levottomat harjoittelee säännöllisesti ja esiintyy aktiivisesti. Ryhmä toimii sitoutuneesti ja tavoitteellisesti. Yhteiset päämäärämme ovat korkealla. Ohjelmistossa on lauluja nykymusiikista perinteiseen suomalaiseen kuorolauluun. Lauluyhtyeessä laulavilla tulee olla aiempaa kokemusta yhtye- tai kuorolaulusta. Pohjaopintoina voivat olla esimerkiksi lukion lauluyhtyeopinnot.

 

Parasta on musikaaliprojektit, Levottomat ja kaikenmoiset musajutut, joita olen jo ykkösenä päässyt tekemään paljon. Niiden kautta koen päässeeni mainiosti sisälle lyseolaisuuteen. Hyviä kavereita löytyy myös tuolta saralta.
- Opiskelijapalaute

 

Parasta Lyseossa on yhteishenki. En aluksi uskonut siihen lainkaan, mutta mennessäni ”yksin” oppitunnille, sain heti sieltä uusia entuudesta tuntemattomia tuttavuuksia, joiden kanssa opiskelusta tuli paljon mukavampaa! Parasta on myös monipuolinen taideaineiden tarjonta.
- opiskelijapalaute