Kansainvälisyys

Ilo on asenne.

Kansainvälisyys

KANSAINVÄLISYYTTÄ LYSEOLLA - LAPPEENRANNASTA MAAILMALLE

Lyseossa on monipuolinen kansainvälisten kurssien, projektien ja hankkeiden valikoima, joihin sisältyy teemapäiviä, luentoja, näyttelyitä, vieraita ja matkoja. Osallistumisesta verkkoprojekteihin tai kursseihin, joihin sisältyy matka esim. Firenzeen tai Berliiniin, saa suoritusmerkinnän. Eri oppiaineiden sisällä on omaa kansainvälisyystoimintaa, joista saa tietoa opettajilta.

Lyseo on hyvin aktiivinen Euroopan unionin rahoittamissa Erasmus+ -hankkeissa ja näihin hankkeisiin osallistuvat tietenkin myös opiskelijat oman kiinnostuksensa mukaan. Lisäksi vuosittain lukiolta käy erimittaisissa vaihto-ohjelmissa opiskelijoita hankkimassa kansainvälistä kokemusta sekä kohentamassa kielitaitoaan.

 

Cool Tour: Let Me Introduce To You My Country

Cool Tour on vuosina 2019-2021 Euroopan unionin Erasmus+ ohjelmaan kuuluva hanke, johon Lappeenrannan Lyseon lukio osallistuu. Hankkeen aiheena on paikallisen kulttuuriperinnön esittely ICT-teknologian avulla. Osana hanketta toteutetaan myös opettajien varjostus kumppanuuskouluissa. Hankkeen pääkoordinaattori on italialainen ISIS Liceo Machiavelli ja toisena partnerikouluna on Clara-Schumann-Gymnasium Bonnista Saksasta.

 

The Town I Want To Live In

The Town I Want to Live in on Erasmus+ hanke, jossa tutustutaan modernin kaupungin haasteisiin ja suunnitteluun. Tämän hankkeen painopiste on luonnontieteellisissa aineissa, mutta mukana on myös tilaa taiteelle. Pääkoordinaattori on Espanjasta ja muut koulut ovat Tsekistä ja Portugalista.

 

ITÄ KOHTAA LÄNNEN – Intia - Suomi verkosto

Lukuvuonna 2019-2020 on Lyseolla käynnistynyt uusi kansainvälisyyshanke Intiaan. Se toteutetaan yhteistyössä Ulvilan lukion kanssa. Kulttuurivaihtoa tulee siis myös oman maan sisällä itä-länsi akselilla. Projektissa tutustutaan yrittäjyyteen ja kehitetään omia liikeideoita.  Joulukuussa lähdemme projektimatkalle Intiaan, New Delhiin sekä Mumbain lähelle Devlavliin. Yhteistyökouluina ovat Barnes School & Junior College Devlavlista ja St. Mark’s Girls Senior Secondary School New Delhistä.

Intia-projektin (blogin) linkki:  https://spark.adobe.com/page/CHofb7tp07mOQ/ Lisää kuvia reissusta löytyy instagram tililtä @finlandmeetsindia.

 

Erasmus+ FETE: From Eurodivision to Eurovision

Miten monikulttuurisuus näkyy omassa kotimaassa? Projektissa arvioidaan maahanmuuton vaikutuksia ja maahanmuuttopolitiikkaa omalla lähialueella. Käynnistynyt kaksivuotinen hanke päättyy kesällä 2021 vierailuun Brysselissä Euroopan Unionin parlamenttiin. Osallistuja maiden opiskelijat esittelevät omat näkemyksensä onnistuneesta maahanmuutosta parlamentaarikoille.

Lyseo on hankkeessa pääkoordinaattorina ja muut yhteistyökoulut tulevat Puolasta, Italiasta, Espanjasta, Bulgariasta ja Latviasta. 

 

Vaihtoon

Lyseosta voi lähteä vaihto-opiskelijaksi ulkomaille. Vaihtovuoden opinnot pyritään lukemaan hyväksi lukio-opintoihin samaan tapaan kuin muissa oppilaitoksissa suoritetut opinnot. Vaihtovuoden aikana on tärkeää ottaa talteen kuvaukset suoritettujen opintojen sisällöistä, laajuudesta, arvioinnista ja esimerkiksi opettajan yhteystiedot. Vaihtovuoden lisäksi opinnot voi venyttää neljään vuoteen