Luma-ryhmä

Luma

Lyseon luonnontieteiden ja matematiikan kurssit ovat kaikkien opiskelijoiden valittavissa. Valtakunnallisten kurssien lisäksi tarjolla on paljon erilaisia valinnaisia kursseja. Lyseolla tarjotaan esimerkiksi lääketieteellisen biologian ja molekyyligastronomian kurssit. Kokeellisen työn taitoja voi kartuttaa laboratoriotyön kursseilla ja makromolekyylien kurssi yhdistää ja syventää kemian ja biologian tuntemusta biokemian alalta.

LUMA-aineiden opiskelu antaa hyvät jatko-opintovalmiudet tekniikan ja talouden sekä lääke- ja luonnontieteen aloille.

Luma-ryhmä

Oletko kiinnostunut luonnontieteistä ja matematiikasta ja haluat panostaa niiden opiskeluun lukiossa? Lyseossa on tarjolla LUMA-ryhmiä, jonka tarkoitus on koota yhteen LUMA-aineita tavoitteellisesti opiskelevat nuoret, kannustaa heitä ja järjestää luonnontieteiden opiskelun aikataulu parhaalla mahdollisella tavalla.

Ryhmissä opiskellaan pitkää matematiikkaa hieman muita edistyneemmällä tasolla ja jokainen valitsee vähintään kaksi luonnontiedettä (fysiikka, kemia, biologia ja maantiede) syventäviin opintoihinsa. Kiinnostuksen mukaan järjestämme myös valmennusta luma-aineiden kansallisiin kilpailuihin.

Ryhmä tekee luonnontiedepainotteisen opintomatkan toisen vuoden keväällä, mihin kerätään rahaa lukioaikana. Muut ainevalinnat tehdään normaaliin tapaan.

LUMA-ryhmään haetaan yhteishakuaikaan lukioiden ainevalintakortilla. LUMA-ryhmän opiskelijoita voi olla useammassa eri ohjausryhmässä.