Opintojen aloittaminen

Opintojen aloittaminen

Lukiopaikan vastaanottaminen

Yhteishaun tulokset julkaistaan torstaina 14.6.2018. 

Jos olet antanut yhteishaussa sähköpostiosoitteesi, Opetushallitus lähettää tiedon lukiopaikasta suoraan sähköpostiisi 14.6.

Sinulle saapuu kotiin lukiosta myös hyväksymiskirje. Kirjeessä on paljon tärkeää tietoa, lue se huolella.

Huom! Lukiopaikka on vastaanotettava. Ota paikka vastaan mahdollisimman pian, mielellään heti torstaina 14.6.2018. Ilmoitathan lukioon kirjallisesti, jos et aio ottaa vastaan sinulle tarjottua opiskelupaikkaa.

Lukiopaikan vastaanottaminen:

  • Jos olet antanut yhteishaussa sähköpostiosoitteesi, Opetushallitus lähettää tiedon lukiopaikasta suoraan sähköpostiisi 14.6. Sähköpostissa on linkki, jonka kautta pääset ottamaan lukiopaikan vastaan. Muista myös ilmoittautua läsnäolevaksi koko lukuvuodeksi. Linkin kautta toimiminen riittää, muuta yhteydenottoa ei tarvita.

  • Voit halutessasi ottaa paikan vastaan soittamalla lukiolle paikan vastaanottamisesta 14. - 18.6. (arkipäivisin). Voit soittaa kansliaan tai opo Helena Mielikäiselle. Voit myös laittaa sähköpostia tai tekstiviestiä opinto-ohjaajalle. Yhteystiedot

  • Lukiolla ei siis tarvitse käydä eikä alkuperäistä päättötodistusta tarvitse tuoda kesäkuussa. Tarkistamme todistukset kun koulu on alkanut.

  • Voit halutessasi käydä myös paikan päällä lukiolla. Tee se viimeistään ma 18.6. klo 15 mennessä. Olemme paikalla 14. - 18.6. klo 9-15 (arkipäivisin).

  • Huom! Ota se paikka vastaan, jonka olet saanut. Jos saatkin tiedon, että olet päässyt varasijalta mieluisampaan vaihtoehtoosi, voit perua paikan, jonka olet jo vastaanottanut. Näissä tilanteissa ole yhteyksissä molempiin kouluihin mahdollisimman pian.

ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ OPISKELUPAIKKA VASTAANOTETAAN MAHDOLLISIMMAN PIAN, MIELELLÄÄN HETI 14.6.2018.

Opiskelupaikka täytyy vastaanottaa Opintopolussa kuitenkin ehdottomasti viimeistään 28.6.2018 klo 15, muuten voit menettää opiskelupaikkasi.

Huom! Ilmoitathan lukioon kirjallisesti, jos et aio ottaa vastaan sinulle tarjottua opiskelupaikkaa.

Koulumatkatukihakemuksia otamme vastaan kanslian auettua kesälomien jälkeen 1.8.2018 alkaen.

Aine- ja kurssivalinnat

Lukion ainevalintakorttiin kirjaamiesi tietojen perusteella lukiossa suunnitellaan kurssitarjontaa. Ainevalintoja on mahdollista tarkistaa kesäkuussa, kun lukiopaikkasi varmistuu. Jos haluat tehdä muutoksia ainevalintoihin, laita sähköpostia Helena Mielikäiselle ma 18.6. klo 15.00 mennessä (yhteystiedot) . Ensimmäisen lukuvuoden kurssivalinnat tehdään koulun antamien ohjeiden mukaan 1. jaksossa opinto-ohjauksen oppitunneilla. 

Starttipaketti

Kirje koululta

Kirjalista

Ohjeet tietokoneen hankintaan

Koulumatkatuki

Mukaan musikaaliin?

Lukiolaisten liitto

Apuja ja neuvoja saat myös meiltä:

Marjo Haapavuo
Lyseo
puh. 040 664 7930
s-posti: etunimi.sukunimi@lappee.fi

Satu Komi
Lyseo ja ISK
puh. 040 8446024
s-posti: satu.komi@itasuomenkoulu.fi

Helena Mielikäinen
Lyseo ja IB
puh. 040 729 1139
s-posti: etunimi.sukunimi@lappee.fi