Hakeminen

Enemmän kuin luulet.

Hakeminen

 

Hakeminen

Lappeenrannan lukioihin haetaan valtakunnallisessa lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen yhteishaussa 20.2. - 13.3.2018. Yhteishakulomake täytetään osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Lisätietoja Lukio-oppaasta 2018

Alin hyväksyttävä keskiarvo, jolla voi tulla valituksi Lappeenrannan lukioihin on 7,00.

Ainevalinnat

Opintopolussa täytettävän yhteishaun hakulomakkeen lisäksi täytetään myös lukion opinto-ohjelman ainevalintakortti joko wilmassa tai tällä lomakkeella. Lappeenrantalaiset hakijat täyttävät ainevalintakortin Wilmassa. 

Jos et ole Lappeenrannan wilmassa, tulosta, täytä ja palauta ainevalintakortti omalle opinto-ohjaajallesi, joka lähettää sen Lyseolle, tai lähetä se itse Lyseolle yhteishaun päättymiseen mennessä.

Voit halutessasi täyttää lomakkeen, vaikka lukio ei olisi ensisijainen vaihtoehtosi, mutta silloin sen täyttäminen ei ole välttämätöntä.

Lukion ainevalintakorttiin kirjaamiesi tietojen perusteella lukiossa suunnitellaan kurssitarjontaa. Ainevalintoja on mahdollista tarkistaa kesäkuussa, kun lukiopaikkasi varmistuu. Ensimmäisen lukuvuoden kurssivalinnat tehdään koulun antamien ohjeiden mukaan 1. jaksossa opinto-ohjauksen oppitunneilla.

Hakeminen TAITE-ryhmään tehdään tällä lomakkeella tai voit tulostaa sen täältä, täyttää ja lähettää Lyseolle yhteishaun päättymiseen mennessä.

Lukiopaikan vastaanottaminen

Yhteishaun tulokset julkaistaan Opintopolussa, josta saat tiedon opiskelupaikastasi. Opiskelijaksi valitut saavat lukion rehtorilta tiedon opiskelijaksi ottamisesta myös kirjeenä.

Lukiopaikka otetaan vastaan Opintopolussa. Lukiopaikka pyydetään ottamaan vastaan mahdollisimman pian tulosten tultua. Jos et ota paikkaa vastaan määräaikaan mennessä, menetät opiskeluoikeutesi. Jos et ota paikkaa vastaan, ilmoita peruutuksesta mahdollisimman pian siihen lukioon, johon olet tullut valituksi.

Apuja ja neuvoja saat myös meiltä:

Marjo Haapavuo
Lyseo
puh. 040 664 7930
s-posti: etunimi.sukunimi@lappee.fi

Satu Komi
Lyseo ja ISK
puh. 040 8446024
s-posti: satu.komi@itasuomenkoulu.fi

Helena Mielikäinen
Lyseo ja IB
puh. 040 729 1139
s-posti: etunimi.sukunimi@lappee.fi